Generhvervelse

Modtag generhvervelse af kørekort her hos os. Læs nærmere her på siden om hvad du skal overveje i forbindelse med generhvervelse.
Kontakt os i dag hvis du har spørgsmål, vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt. 

2.999,-

Generhvervelse af kørekort

Du kan begynde at generhverve dit kørekort tre måneder før din frakendelse ophører.

Du kan begynde at generhverve dit kørekort tre måneder før din frakendelse ophører. Forløbet for din generhvervelse afhænger af, hvor god du er til at huske færdselsreglerne og hvor godt du kører i forhold til gældende regler.

Det er ikke lovpligtigt at tage køreundervisning, men det kan være en god idé at tage et par køretimer, og vi har det krav, at du minimum tager en kørelektion forud for den praktiske køreprøve.

De to typer frakendelser

Hos Herlev Køreskole ved vi at der kan være mange forskellige årsager til, at du er landet her på siden. Først og fremmest ved du nok godt, at det er fordi du har mistet dit kørekort og derfor er blevet nød til at generhverve det. Men årsagen til, at
du har mistet dit kørekort kan derimod være af mange forskellige grunde, og det behøver ikke
nødvendigvis være noget, du skal skamme dig over.

BETINGET FRAKENDELSE

Hvis du har fået en betinget frakendelse af dit kørekort, og venter på en dato til at komme op til den kontrollerende køreprøve. På ansøgningen du har fået fra politiet, vil der være stemplet en dato. Fra denne dato har du 3 måneder til at få berammet en prøve, hvis du overskrider denne tidsfrist, så skal du aflevere dit kørekort til politiet. Her er det vigtigt, at vi får din ansøgning som du har fået modtaget af politiet i god tid, så vi kan beramme din teori prøve.

Du skal medbringe dit kørekort både til teoriprøven og køreprøven, hvis du ikke består prøven så beholder den sagkyndige dit kørekort.

UBETINGET FRAKENDELSE

Hvis du har fået ubetinget frakendelse af dit kørekort, så skal du op til en kontrollerende køreprøve. Den består af en teori prøve og en praktisk køreprøve.

Den praktiske prøve kan tidligst afholdes 1 måned før frakendelsestidens udløb.

Med en ubetinget frakendelse, skal man søge retten til at generhverve sit kørekort hos politiet, og udfylde en ansøgning som skal afleveres til Borgerservice. Denne ansøgning kan afhentes på køreskolen eller hos Borgerservice. Der skal også vedlægges et nyt foto (35x45mm).

Forløb og krav ved generhvervelse af kørekort

1.

Tilmelding

Når du har tilmeldt dig generhverv hos os, modtager du en faktura for generhvervelsespakken. Når fakturaen er betalt, får du adgang til online undervisningssystem, så du kan gennemgå teoriundervisningen og øve teoriprøver.

2.

Bestilling af teoriprøve:

Her skal du tage på Borgerservice med de relevante papirer, og booke en teoriprøve, nogle gange kan det lade sig gøre med det samme. Andre gange bliver din ansøgning videresendt til politiet.

3.

ANT-kursus:

Er frakendelsen af dit kørekort grundet alkohol eller narkotika, skal du gennemføre et ”Alkohol, narko og trafik”-kursus. Dette kursus består af 4 lektioner på hver 2 ½ time fordelt over 4 uger. Tilmelding til ANT-kurset kan ske online på www.antk.dk.

4.

Udeblivelse og afbud:

Ved udeblivelse fra aftalte køretimer, eller afbud senere end 24 timer før de aftalte køretimer, faktureres prisen for den aftalte reservation.

Kørselsforbud for nye bilister

For de nye bilister på vejene, gælder der en særlig regel om kørselsforbud for dem. Hvis du som ny billist inden for de tre første år, efter du har fået dit første kørekort, overtræder færdselsloven, vil et andet klip i kortet, resultere i kørselsforbud.

Hvis du får et kørselsforbud, skal du aflevere dit kørekort til politiet. Hermed kan du først få kørekortet igen, efter du har deltaget i en særlig køreundervisning og derefter har bestået en kontrollerende køreprøve. Er kørselsforbuddet sket på grund af spirituskørsel, skal du gennemgå et kursus i alkohol og trafik.

I de værste tilfælde kan det have som en konsekvens, at får frataget førerretten for altid. Det kan ske, hvis du f.eks. har:

  • BegĂĄet grove kørselsfejl
  • Været skyld i alvorlig personskade
  • Tidligere færdselslovsovertrædelser af en sĂĄdan en karakter, at en frakendelse af førerretten for bestandig skønnes pĂĄkrævet af hensyn til færdselssikkerheden og retshĂĄndhævelse

Hvordan kommer jeg i gang?

Du kan ringe til os pĂĄ 70 60 50 92, skrive til info@herlevtrafik.dk eller tilmelde dig en gratis introaften i tilmeldingsformularen pĂĄ kontaktsiden.

Tilmeld gratis introaften

På vores introaften, får du en detaljeret gennemgang af, hvordan du erhverver dig et kørekort og hvad du skal være opmærksom på, for at komme igennem bedst muligt. Her vil der også være mulighed for at få svar på evt. spørgsmål. Introaften er helt gratis og uforpligtende.