Herlev trafikskole logo

Herlev Station Køreskole

Ofte stillede spørgsmål

Herunder kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål ift. opstart, antal køretimer, hvad du kan forvente, osv. Vi ønsker at gøre det så nemt og overskueligt for vores elvever som muligt. Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis dit spørgsmål ikke er besvaret her på siden. ​​

Herlev Station Køreskole

Hos Herlev Station Køreskole har vi fire velkørende biler, som står klar til din rådighed. Vores biler er velholdte og opfylder alle krav til topmoderne sikkerhedsudstyr. Vi skifter jævnligt vores biler, så du kan køre i biler, der er moderne og sikre.

Undervisningen foregår henholdsvis på Sønderlundvej 8, 2730 Herlev. Vores teorilokaler er moderne, komfortable og velholdte.

Vi har også et åbent areal bestående af fladskærms computere, tv, og video, hvor du selvstændigt kan øve dig på teoriprøver, der svarer til dem som du vil møde til teoriprøven.

Hos Herlev Station Køreskole prioriterer vi den personlige undervisning. Vi lægger stor vægt på, at du får et positivt tillidsforhold til vores kørelærer, vi mener, at det lægger grund for den bedste indlæring.

Vores hold er af en begrænset størrelse, fordi vi ønsker at have fokus på den individuelle såvel som hele holdet.

Turboforløbe starter fra det øjeblik papirerne er afleveret og godkendte. Det tager ca. 3 uger at bliver klar til teoriprøven. De fleste elever er færdig med kortet efter 4-6 uger.

Der er meget du skal lære, når du skal tage kørekort første gang. Men bare rolig, vi vil hjælpe dig igennem hele forløbet.

  1. Du starter med at tilmelde dig en gratis introaften.
  2. Manøvrebanen. Inden du kommer til at køre ud på vej, skal du køre på en lukket øvelsesplads – også kaldet manøvrebane.
  3. Køreundervisningen. Du skal ud og køre i den almindelige trafik. Det foregår sideløbende med teoriundervisningen.
  4. Glatbanen. Skal du erhverve kørekort, er køreteknisk anlæg for de fleste kørekortkategorier obligatorisk.
  5. Når du har være igennem dine kørelektioner er næste skridt er teoriprøven. Du kan læse mere om teoriprøven nedenfor.
  6. Det sidste skridt er køreprøven om du vil komme til, når du har bestået teoriprøven. Du kan læse mere om køreprøven nedenfor.

Til teoriprøven kommer du til at sidde sammen med 10-14 andre personer i et lokale, hvor en sagkyndig også vil være til stede.

På et lærred eller på en computer vil der blive vist 25 situationer og der vil typisk være 2-4 svarmuligheder. Du skal sætte et kryds ved ja eller nej, alt efter hvad du ville gøre i de forskellige situationer.
Du må til teoriprøven maks. have fem fejl, for at bestå prøven. Du vil typisk få svar efter 15-20 minutter om du har bestået prøven eller ej.

Vi råder til, at man bestiller tid til teoriprøven straks efter, at man har fuldført de obligatoriske køre- og teorilektioner.

Til køreprøven kommer du til at køre i den skolevogn, som du har øvet dig i til de praktiske kørelektioner. Skiltet på bilen, hvor der står skolevogn vil blive fjernet, så andre I trafikken opfatter dig som en billist, og du kører bilen på egen hånd. Du kommer til at sidde sammen med den sagkyndige, og han vil under kørslen fortælle hvilken retning du skal køre og hvilke manøvre du skal foretage fx bakning, parallelparkering m.v.

Køreprøven varer som regel mellem 20 og 45 minutter, men den kan variere afhængig af den sagkyndige. Straks efter prøven vil du få at vide af den sagkyndige om du er bestået eller ej.

Vi råder til, at du bestiller tid til den praktiske prøve, straks efter du har bestået den teoretiske. Der er normalt lang ventetid ved bestilling af køreprøven. Den gennemsnitlige ventetid er mellem 3-5 uger.

Lovpakken er gyldig i 1 år. Holdes der pause på mere end 3 mdr. i forløbet udløber lovpakken.

  • Glatbane – 2500 kr.

  • Manøvrebane – 2500 kr.

  • Teori undervisning – 2500kr.

De elever, der er uheldige med valg af køreskole og mener at være berettiget til erstatning for dårlig behandling. Mange tager muligheden for at klage til Ankenævn for Køreundervisning, da det er det eneste offentligt godkendte ankenævn.

Dette nævn, der har til huse hos Dansk Kørelærer-Union i Roskilde, tager sig af sager fra alle kørelærere i Danmark, uanset om de er medlemmer af Dansk Kørelærer-Union eller ej.

Dansk Kørelærer-Union’s medlemmer er omfattet af en garantifond, der sikrer, at du automatisk får udbetalt erstatning fra fonden, hvis du anker og får ret. Prisen for at klage er 150,- kroner, som du får tilbagebetalt hvis du får helt eller delvist medhold.

Er køreskolen ikke medlem af Dansk Kørelærer-Union, er du henvist til at føre civil retssag, hvis kørelæreren ikke efterkommer nævnets afgørelse. Det er en af grundene til, at du bør vælge en kørelærer, der er medlem af en af vore lokalforeninger.

Men bring ikke dig selv i en situation, der gør det nødvendigt at gå til ankenævnet! Hvis du føler, at du har valgt forkert, har du jo altid mulighed for at skifte kørelærer undervejs.

Fik du ikke svar på de ofte stillede spørgsmål, så kontakt os gerne, så kan vi svare på de spørgsmål du kunne have. Ring på 70 60 50 92, eller skriv på [email protected], så hjælper vi dig.

Call Now Button